سهمیه هرکس در طول روز یک قرص نان بود و یک کاسه آب. بچه ها در طول روز خسته و گرسنه می شدند و این قرص نان آن ها را سیر نمی کرد وقت صرف غذا که می شد، زنی که مسولیت کاروان اسرا به او سپرده شده بود ،قرص نان خودش را بین بچه ها تقسیم می کرد و خودش گرسنگی را تحمل می کرد. روزی برادر زاده اش که سخت بیمار بود عمه را می بیند که نمازش را نشسته می خواند، می داند علت چیست! می داند که عمه دارد از خود گذشتگی می کند و دیگر از گرسنگی رمقی برای ایستاده نماز خواندن ندارد! عمه ایثارش عرشیان و فرشیان را به تعجب وا داشته است .
این زن حتی هنگام تازیانه زدن نیز ایثار خود را از دست نمی دهد و بدنش را سپر تازیانه قرار می دهد تا بچه ها آسیب نبینند و چنین زنی امروز قبرش تجلی گاه فرشتگان و دل نواز عاشقان است و این زن ام المصائب زینب کبری نام دارد.
فواید ایثار:
1:دوستی خدا:وقتی مهمان داریم خانه را آب و جارو می کنیم،دکور خانه را پراز ظرف های زینتی و گل های رنگا رنگ می کنیم،...
دل مومن خانه خداست، برای حضور خداوند باید دل را به اعمال نیکو مزین و خوش عطر بو کرد یکی از صفاتی که خداوند دوست دارد در دل مومن حکم فرما باشد روحیه ایثار و از خود گذشتگی می باشد همان گونه که رسول گرامی اسلام می فرماید:
دو صفت است که خداوند آن ها را دوست می دارد: و آن ها عبارتند از1:سخاوت یا ایثار 2:حسن خلق. و دو صفت را دشمن دارد، و آن ها عبارتند از1: بخل 2:بد اخلاقی.«1»
2:نجات از آتش جهنم:بدانید که این پوست نازک تحمل آتش را ندارد، پس به خودتان رحم کنید، شما مصیبت هاى دنیا را آزمایش کرده اید، وقتى خارى به بدن یکى از شما مى رود و یا به زمین مى خورد و بدن زخم مى شود و یا شن هاى داغ پای شما را مى سوزاند چگونه بیتابى مى کند؟! پس، چگونه خواهد بود اگر میان دو لایه از آتش قرار گیرد و هم بسترش سنگ و همدمش شیطان باشد«2»
در روایت دیگر از رسول خدا این گونه نقل شده است که حضرت فرمودند اگر یک سطل از چرک و خون دوزخیان در شرق عالم ریخته شود بر اثر آن جمجمه کسانى که در غرب عالمند به جوش مىآید«3»....
یکی از راه های نجات از آتش جهنم ایثار و از خود گذشتگی در این دنیا می باشد همان گونه که از رسول گرامی اسلام نقل شده است که حضرت فرمودند:
سخاوت و از خود گذشتگی درختى از درختان بهشت است، و هر کس به شاخه اى از شاخه هاى آن چنگ زند نجات یابد«4»
جهت دیدن تصویر با کیفیت بهتر اینجا را کلیک کنید
منابع:
1:قال رسول الله صل الله علیه و آله: خُلُقَانِ یُحِبُّ هُمَا اللَّهُ السَّخَاءُ وَ حُسْنُ الْخُلُقِ وَ خُلُقَانِ یُبْغِضُ هُمَا اللَّهُ الْبُخْلُ وَ سُوءُ الْخُلُق«ارشاد القلوب-ترجمه سلگى ج1 ص 368 »
2:قال علی علیه السلام:اِعلَموا اَنَّهُ لَیسَ لِهذَا الجِلدِ الرَّقیقِ صَبرٌ عَلَى النّارِ، فَارحَموا نُفوسَکُم فَإِنَّکُم قَد جَرَّبتُموها فى مَصائِبِ الدُّنیا. أَفَرَأَیتُم جَزَعَ أَحَدِ کُم مِنَ الشَّوکَةِ تُصیبُهُ وَالعَثرَةِ تُدمیهِ وَالرَّمضاءِ تُحرِقُهُ؟! فَکَیفَ إِذا کانَ بَینَ طابِقَینِ مِن نارٍ ضَجیعَ حَجَرٍ، وَقَرینَ شَیطانٍ؟«نهج البلاغه، خطبه 183»
3:قال رسول الله:لَو أَنَّ دَلوا صُبَّ مِن غِسلینٍ فى مَطلَعِ الشَّمسِ لَغَلَت مِنهُ جَماجِمُ مَن فى مَغرِبِها«امالى طوسى، ج1، ص533، ح1162»
4:قال رسول الله صل الله علیه و آله: السَّخَاءُ شَجَرَةٌ مِنْ أَشْجَارِ الْجَنَّةِ مَنْ تَعَلَّقَ بِغُصْنٍ مِنْهَا فَقَدْ نَجَا«ارشاد القلوب-ترجمه سلگى ج1 ص 368 »